Idiotsystem...

Är så trött på ams och deras system just nu...
Jag står inskriven dr eftersom jag just nu är timanställd och man måste ju vara "inne i systemet". Men jag går på timmar med schema och är dessutom garanterad jobb i höst så jag kan inte söka andra jobb. Ändå envisas de med att skicka ut papper om tjänster jag måste söka för att inte bli avskriven. Och idag ringde även en arbetsgivare och erbjöd mig jobb. Men jag var ju tvungen att tacka nej eftersom jag istort sett jobbar heltid hela sommaren och kommer fortsätta med det i höst. Men att tacka nej så gör ju också att man riskerar att bli avskriven... Och jag som redan var trött på allt mas det är att vara inskriven och allt pappersarbete det är med a-kassan och liknande.
Men bara för att jag inte har en månadsanställning så måste jag ju göra det här.... *vill spy*

Nu skall jag åka till mamma och hämta rabarber så jag kan avreagera mig genom att göra och äta en paj sedan...

Låten...

...som vägrar gå ur mitt huvud och sitter lika envist som "en finne i röven" är: Drängarna - Vill du ligga med mig...*stor suck*

Uppladdningen

Har idag varit en ganska lugn och meningslös dag... Det enda vettiga jag gjort är att åka och bada med Ann-Katrin så man träffat henne med... Måste ju vara social någon gång ibland också... ;-) Vi var sedan och käkade på Park och jag är dömätt... -"Har du bröd?"
Så nu blir det en dusch och sedan sängen om jag skall orka vistas i samma lägenhet med morfar imorgon när vi skall hjälpa han att städa....

Ett nytt Quiz

logo
Hvilket land kommer du fra? (mentalt sett)

Mitt resultat:
Sverige
Gratulerer, du er Svensk! Den litt mer urbane og verdensvante versionen av nordmannen, og litt trivligere.
Ta denne quizen på Start.no

Grisröv..

Ja det kan man nog säga att jag har fått... Förutom att den är lika fläskig så är den även läckert grisrosa efter ett par timmar i solen... Kommer nog inte kunna sitta ordentligt på tre dagar... ;-)

Nu skall jag till affären och köpa aloe vera... =(

Vem är du i mumindalen?

logo
Hvem er du i Mummidalen?

Mitt resultat:
Stinky
Du er Stinky! Du elsker å plage andre! Og du har ingen venner, men det bryr du deg ikke om den eneste grunen til at du vil være med de andre er fordi da kan du plage dem.
Ta denne quizen på Start.no


Så mycket ledigt jag fick...

SKulle jobba imorgon och sedan vara ledig i 2 hela veckor. Så jättemycket fram emot det, men det sket sig...
Chefen ringde igår och frågade om jag kunde tänkamig att jobba heldag (delad tur) på ett annat boende på tisdag och jag kunde inte med att säga nej... Sedan ringde en annan idag och frågade om jag kunde jobba måndagen efter midsommar och typ 30 min senare och frågade om jag kunde ta hennes tur på lördag eftersom hennes gubbe har jour och hon inte fick tag på barnvakt. Så mina 13 dagars ledighet blev genast bara 5 i rad... Men men... jag får väl trösta mig med att jag kommer få större lön i juli än jag vågat hoppas på tidigare...

Drog mig faktiskt iväg till gymmet idag. Första ggn på 4 månader tror jag. Var skönt att få ge ryggen en genomkörare. Men det var extremt dålig luft där.. Hade glömt hur plågsamt det är att ta sig dit på sommaren eftersom deras luftkonditionering inte funkar som man tycker att den borde... Tröttsamt...
Hoppas bara de får renoverat färdigt duscharna nu så man kan ta sig dit innan jobbet och så i fortsättningen... Måste bli duktigare på att gå dit om min rygg skall palla att jobba hela sommaren... =(

Hoppas solen är kvar till imorgon så man kan ta sig iväg till stranden innan jobbet på eftermiddagen... Vill ju hinna få lite färg innan ovädret kommer in... Och jag hoppas verkligen att solen hittar tillbaka till midsommar. Är så förbannat trött på att det skall envisas om att vara dåligt väder då...

image18

Arbetslös

Japp, idag är min första dag som officiellt arbetslös. Men jag vet ju att jag har jobb i sommar och även en bit in på hösten iaf (ev över vintern med). Skönt att veta att man slipper söka jobb än på ett tag. Men tråkigt att man inte vet hur mycket man kommer jobba i höst eller hur länge. Vill ju veta om man verkligen kan satsa på att kunna flytta till hösten. Hatar verkligen den här trånga och dövarma (iskall på vintern) lägenheten. Vill komma tillbaka in i stan igen också. Och jag saknar verkligen klädkammaren som jag hade på Rådhusberget. =( Här får man inte plats med hälften av alla kläderna man äger ens. Så jobbigt att alltid ha klädhögar överallt utan någonstans att göra av det...

Nä, nu skall jag bädda sängen och ta en tidig kväll så jag orkar upp tidigt för att ta mig till gymmet innan det blir för varmt...

Grattis Mamma!

image17


Solen skiner och det är fortfarande dövarmt ute. Hur skall man överleva denna sommar på jobbet?

Vaknade kl 4.45 imorse av att Jim stängde fönstret för att slippa lyssna på fågelkvittret och efter det kunde jag inte somna om. Blev varmt och kvavt på en gång. Så jag tillbringade morgonen framför tvn innan jag skulle möta några arbetskompisar på omsorgskontoret för att vi skulle få prova ut våra nya arbetskläder. Men när vi kom dit fick vi veta att kläderna inte kommit eftersom posten hade "supit" bort paketet och det var igår spårat till ÖREBRO av alla ställen. De hade mailat cheferna men eftersom vår chef hade semester så visste vi ingenting. Men men, jag fick iaf åka hem och lägga mig och sova på soffan en timme. Det var skönt.

Sedan har jag inte gjort ett piss. Är alldeles för varmt. Har bara hängt på stan hela dagen. Så nu hoppas jag att jag kan ta tag i min lägenhet där det ser ut som bomben har slagit ner så fort solen bara kan få för sig att gå ner lite till och inte lysa rätt in och förvandla min bohåla till en bastu.

Nu skall jag jobba 2 ggr till (lördag natt + onsdag kväll) sedan är jag ledig i två långa härliga veckor. Då hoppas jag på fint väder men det behöver inte vara fullt så varmt.. ;-) Jag vill kunna orka ta mig iväg till gymmet utan att tuppa av och klara av att ligga på stranden utan att smälta direkt.
Kommer nog behöva ladda upp med en hög nya böcker tills dess också. Någon som har några tips?

Nu skall jag gå och ta en glass innan jag hoppar in i duschen för att svalka mig...=D

Besatt av husdjur

Sitter och kollar på 4:an där de visar programmet besatt av husdjur. En tant är ju helt galen. Hon har massa chäferhundar som hon slår eftersom hon inte längre kan hantera dem. =( Om man inte kan hantera sina djur med respekt skall man inte ha kvar dem. Man behöver inte slå dem med sopen. Sånt här gör mig arg och ledsen. Stackars hundar!

Jag och Marika hade inget att göra idag så vi tog oss en tur till Torp. Köpte inget direkt förutom två par byxor som jag skall ha i jobbet. Blir så varmt att jobba i jeans på sommaren så jag ville ha något svalare. Annars blev det inte så mycket vettigt gjort. Bara skönt att komma hemifrån ett tag och dagen gick genast så mycket fortare.

Egentligen borde jag städa undan lite här. Men känner jag mig själv så blir inte det förän imorgon eftermiddag när jag kommit hem från jobbet innan jag åker ut till Jim. Känns som att det smartaste jag kan göra nu är att gå ut och gå en promenad innan jag kryper i säng för att orka upp kl 5.45 och vara pigg och glad hela dagen imorgon. Och imorgon SKALL jag ta mig iväg till gymmet efter jobbet! Pusha mig!

Färdig..

Idag har vi haft den efterlängtade avslutningslunchen på Laholmen och jag har fått mina betyg. Är riktigt stolt över mig själv med de resultaten. Så nu är jag färdigutbildad undersköterska och kan ge mig ut i jobbsökardjungeln. Eller inte riktigt än kanske. Pratade med chefen igår och hon undrade om jag ville ha jobb i höst som jag tackade ja till. Vet inte hur mycket eller hur länge det gäller än, men jag är glad att veta att jag iaf har något att göra i höst. Sen får man väl jaga timmar för utfyllnad om det skulle behövas och försöka få in sin fot någon annanstans. Plus att man fått en rejäl löneförhöjning nu gör ju inte humöret sämre direkt.. ;-)

Idag har jag även hämtat mina nya glasögon, känns läskigt att behöva använda dem nu. Är jätteovant trots att jag egentligen skulle ha använt glasögon sen jag var 19. Men nu hoppas jag att jag kan trivas bättre i dessa så jag faktiskt får "valuta för pengarna". Fick dem faktiskt som present från farmor, morfar, mamma och pappa som grattis för att jag nu skaffat mig en utbildning.. ;-) Är så glad. Pengarna har bara rullat in idag eftersom även skattepengarna kom in på kontot som en gåva från ovan. Passar så bra nu när jag inte får så mycket pengar i juni.

Nu skall jag ut och springa naken 4 varv runt huset för att få ut lite glädjeenergi så jag kommer ner på jorden igen.. Hoppas er dag är lika bra som min...=D

Bröllop

Vi var på bröllop i helgen. Snacka om att de hade tur med vädret.. Efter flera veckors regn lyckades solen titta fram samma dag som de skulle vigas. Bröllopet var i vikingastil typ och jag hare fått tag på en särk som gjorde att man såg ännu fetare ut än vanligt.. ;-) Men jag slapp ju iaf att klä upp mig...
Under hela vigseln kände jag hur myrorna kröp längst benen på mig och jag lovar att de skulle ätit upp hela mig om själva vigselakten varit längre... Och när vi väl fick komma in i stugan så var det varmt, de hade börjat elda redan innan vi fick komma in så vi kände oss som grillade kycklingar, men sedan var det jättemysigt på kvällen när det var mörkt ute och elden lyste ut.
Jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde den kvällen tror jag, de vid vårat bord var helt galna och de andra borden ville tydligen ha samma dryck som oss eftersom vi hade roligast... ;-)
Vi fick spekemat att äta, och de var faktiskt helt okej, men jag var glad att vi käkade middag innan vi åkte hemifrån... =)

Här är några bilder från kvällen..
Jag och Jim på väg in till Norge

Brudparet (Trine och Sven) på väg fram till vigselförättaren

Kl är ca 20.30 och Trines son har fått nog.. ;-)

Bruden och Toastmastern Willy, fråga inte var han hittade strumpebandet.. ;-)



Nu skall jag ge mig ut i solen och in till stan för att se om man kan hitta något att ha på sig imorgon när det är dags att få betygen från utbildningen....